17 maart Nacht van de Vluchteling

Klik op afbeelding om te lezen

Vluchtelingen worden in Nederland steeds meer in de marge gedreven en uitgesloten. Plannen als het strafbaar maken van het in Nederland zijn zonder geldige papieren en het uitsluiten van legaal verblijf, drijven mensen steeds meer in het nauw. Wij willen een ander geluid laten horen. Met deze Nacht willen we de consequenties van geplande maatregelen onder de aandacht brengen en laten zien dat deze ten koste gaat van menselijke waardigheid. We willen de vluchtelingen om wie het gaat weer zichtbaar maken.

De Eindhovense avond op 17 maart 2011 start met een besloten diner tussen Eindhovense politici en vluchtelingen om wie het gaat. Wethouder Lenie Scholten, Hans van Zeijl, Renate Richter (Groen Links), Ertan Isik (PvdA), Paul Mulder (Ouderen Appel), Bianca van Kaathoven (SP), Paul Leenders, Christo Weijs, Ibrahim Wijbenga (ov) (CDA) en Marcel Punte (VVD) schuiven aan.

Vanaf 20:00 uur start de Filmavond Vluchtelingen in Nederland. Er worden doorlopend films en reportages getoond over hoe gemarginaliseerd vluchtelingen in Nederland moeten zien te overleven en wat de gevolgen voor mensen zijn van ons huidige vreemdelingenbeleid. Tussen de films door is er gelegenheid tot het uitwisselen van visies en discussie. Bovendien zal de gehele avond ruimte zijn voor vragen en informatie.

Deze Nacht maakt onderdeel uit van de landelijke Nacht van de Vervanging die in verschillende steden in Nederland wordt gehouden. In Eindhoven wordt deze georganiseerd door de wakegroep van Vluchtelingen in de Knel en het netwerk Humaan Omgaan met Vluchtelingen in samenwerking met de Nacht van de Cathrien van de Catharinakerk.

Meer informatie vindt u op deze website, en op
www.humaanomgaanmetvluchtelingen.nl

Meer informatie over Strafbaarstelling Illegaal Verblijf: Schending van Mensenrechten:
www.geenstrafbaarstelling.nl

Dit bericht is geplaatst in Acties, Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *