Een vluchteling is geen dossier!

Uitgeprocedeerde vluchtelingen kunnen niet protesteren. Wanneer ze dat wel doen, worden ze opgepakt en voor onbepaalde tijd in de gevangenis gezet. De mensen waar wij voor staan, mogen er immers niet zijn en als ze er toch zijn, worden ze opgeborgen.

Daarom liepen wij in hun plaats. Met vijftig mensen wandelden we zaterdag 26 maart jl. in drie groepen door de stad met symbolisch een dossierdoos op onze hoofden. We wilden aandacht vragen voor het feit dat vluchtelingen in Nederland niet als mens behandeld worden, maar als een dossier.

Bekijk het uitgebreide fotoverslag van de actie hier (opent in een nieuw venster).

 

Dit bericht is geplaatst in Acties. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *