Eindhoven en omgeving waakt mee in Schiphol Oost

Onder het motto Verbannen uit het land der levenden is er op Goede Vrijdag 22 april een wake bij het cellencomplex Schiphol Oost. De organisatie is in handen van de Franciscaanse vredeswacht  en verschillende kerken nemen eraan deel. Vanuit Eindhoven vertrekt er een bus zodat belangstellenden uit de regio kunnen deelnemen.

In het cellencomplex Schiphol Oost is er plaats voor 188 nieuw aangekomen vreemdelingen. Het gaat hierbij om mensen die niets misdaan hebben en na hun aankomst in Nederland gevangen worden gezet. Door met name nalatig toezicht van de Nederlandse overheid kwamen hier in 2005 elf gevangenen om het leven. Deze brand verwijst naar de inhumane manier waarop de Nederlandse overheid  nog steeds met vreemdelingen omgaat. Volgens een recent onderzoek van Amnesty International wordt met de gevangenzetting van deze onschuldige mensen een aantal mensenrechten geschonden in strijd met het internationale recht.

In de lijdenstijd voor Pasen wordt stilgestaan bij wat er met deze mensen gebeurt. Er wordt een teken van solidariteit afgegeven. De waardering van de grensgevangenen voor deze wake is groot. Men heeft het gevoel dat er medemensen zijn die het voor hen opnemen waaruit men  moed put om verder te gaan.

De aanstaande wake staat in een bijzonder politiek licht. Het huidige kabinet wil illegaliteit  strafbaar stellen en illegalen als crimineel bestempelen met nog minder rechten van dien.

De Hoogstraatgemeenschap te Eindhoven  trekt zich, samen met Vluchtelingen in de knelHumaan Omgaan met vluchtelingen en enkele parochies,  al jarenlang het lot van vreemdelingen aan. Iedere vreemdeling heeft een eigen persoonlijk gezicht en verdient om met respect behandeld te worden.

Download de flyer Goede Vrijdag 22 april (.pdf 335k)

Opgave

U kunt zich tot 15 april voor de busreis naar Schiphol Oost opgeven via telefoonnummer  040- 25 25 609 van de Hoogstraatgemeenschap te Eindhoven of via info@hoogstraatgemeenschap.nl

Verzamelen op vrijdag 22 april vanaf  11.15 uur en vertrek om 12.00  uur vanaf de Hoogstraat 301-a. Aankomst thuis om 17.00 uur. De kosten bedragen 17,- euro per persoon, maar dit hoeft geen belemmering te zijn om deel te nemen. Voor vertrek en in de bus wordt er voor een natje en droogje gezorgd evenals voor een inhoudelijk programma.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *