Oproep gemeenteraad Eindhoven

Voorafgaand aan de Eindhovense gemeenteraad van 29 maart 2011 hebben een aantal gemeenteraadsleden een oproep gedaan voor vluchtelingen.

Bekijk de oproep: klik hier en klik dan op: Oproep mevrouw Kaathoven -> de heer Gijzel, Rob van (burgemeester)

de uitgesproken tekst:

Dit is een oproep.
In Nederland hebben we regels met elkaar afgesproken, we dienen die ook toe te passen, maar dit zou moeten met de menselijke maat. Mensen zijn geen dossiers maar mensen en dienen ook als mens behandeld te worden. Het verhaal van een vluchteling is niet een verhaal van papier, maar een doorleefde ervaring. We kijken echter alleen maar naar het verhaal op papier in het dossier. Dossiers worden afgewezen of toegelaten. Zo geven we de bureaucratie een kans. Op het moment dat mensen afgewezen worden, moeten ze terug naar hun land van herkomst. Wij kijken onvoldoende of dit wel kan. Of het kan of niet, dat is de verantwoordelijkheid van de vreemdeling. is dit nou de menselijke maat? Is het menselijk mensen op te sluiten in vreemdelingendetentie?
We willen streng zijn, dat kan, maar streng is in dit geval echt iets anders dan menselijk. Je kunt streng en rechtvaardig zijn, zelfs menselijk als de spelregels toegepast worden op mensen en niet op dossiers. Dat is de oproep.
Verspreid deze boodschap, vluchtelingen zijn mensen en verdienen een menselijke maat. Gebruik uw persoonlijke invloed om deze oproep in uw eigen invloedssfeer te verspreiden. Dankuwel.

SP, Groenlinks, Ouderenappel, D’66 en PvdA

Zie ook: blog SP & blog Groen Links

Dit bericht is geplaatst in Acties, Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *