Nieuwe locatie asielzoekers in Eindhoven

EINDHOVEN – Het opvangcentrum voor asielzoekers in Eindhoven verhuist zo snel mogelijk vanaf Beatrixoord naar een nieuwe locatie in de stad, in de buurt van voorzieningen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is momenteel samen met de gemeente op zoek naar een nieuwe locatie.

Het Eindhovens college van B en W heeft bepaald dat die locatie moet voldoen aan de criteria die eerder zijn vastgesteld voor de vestiging van locaties voor de maatschappelijke opvang. Alleen de eis dat de locaties niet in de buurt van ‘gevoelige voorzieningen’ zoals scholen mogen liggen, wordt hierbij losgelaten.

Het asielzoekerscentrum op Beatrixoord aan de Oirschotsedijk moet zo spoedig mogelijk gesloten worden. Dit heeft te maken met milieu-eisen, de veiligheid van de aanvliegroutes van Eindhoven Airport en de ambities van Landelijk Strijp in dat gebied.

De nieuwe locatie moet op korte termijn en ook lang genoeg beschikbaar zijn. Volgens het college is het naar de huidige opvattingen en inzichten van belang om de bewoners van een AZC niet ergens aan de rand van de stad ‘weg te stoppen’ maar de huisvesting van asielzoekers te integreren in de stad en te situeren in de buurt van voorzieningen. Asielzoekers maken immers onderdeel uit van de samenleving. Voor alle locaties geldt dat deze goed bereikbaar moeten zijn met het openbaar vervoer en dat er voldoende parkeerruimte en buitenruimte is.

De gemeente houdt wel rekening met weerstand bij omwonenden.

Eindhovens Dagblad 21 mei 2011

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *