Wake: Laat vluchtelingen weer mens zijn

Op zaterdag 21 mei van 14.00 tot 15.00 uur wordt in het Winkelcentrum Woensel (nabij hema) aandacht gevraagd voor de schrijnende positie van veel vluchtelingen in Nederland.Vluchtelingen komen naar Nederland om bescherming te zoeken, maar op grond van regels komen ze vaak in een onmenselijke en uitzichtloze situaties terecht. Zij leven in grote onzekerheid. Wel terug willen naar het land van herkomst, maar daar geen papieren voor krijgen. Hier moeten blijven, maar ook daar geen papieren voor krijgen. Gevangen in een systeem dat mensen behandeld als een dossier, alsof het criminelen zijn in plaats van slachtoffers.

Geen uitzicht en geen papieren worden duizenden mensen opgesloten in een detentiecentrum. Na maanden van opsluiting worden deze mensen weer op straat gezet. Psychisch gebroken en alleen maar weer kunnen wachten op een onzekere toekomst. Met hun trauma’s als enige gezelschap.

Iedereen is van harte welkom.

Meer informatie bij Willem-Jan van Wijk (tel 040.2569517) of Gerard van de Ven (tel. 040.2525609).

 

Dit bericht is geplaatst in Acties, Persberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *