Vluchtelingen protesteren tegen gedwongen leven op straat

Oproep

Demonstratie dinsdag 27 september 13 uur, Malieveld in Den Haag

Wij zijn vluchtelingen, gedwongen op straat te leven in Nederland. Wij zijn samengekomen om onze mensenrechten te verdedigen. Wij hebben allemaal vergelijkbare problemen en daarom hebben we besloten samen naar Den Haag gaan. De hoofdreden voor deze demonstratie is het feit dat wij geen toegang hebben tot onze basisbehoeften zoals werk, onderdak, eten en gezondheidszorg en dit leidt tot dramatische problemen voor ons en onze gezinnen. Wij zijn slachtoffers van een inhumaan, hard en onrechtvaardig vreemdelingenbeleid. We pleiten voor een menselijk en rechtvaardig beleid.Omdat de situatie voor asielzoekers en andere migranten zonder papieren steeds verder verslechtert willen wij een stem zijn voor alle vluchtelingen die op straat wonen. Wij willen de aandacht vestigen op het feit dat het beleid van deze regering mensen dwingt tot een uitzichtloos leven op straat zonder onderdak, hulp, eten, etc. Wij kunnen zelfs niet in de daklozenopvang terecht. We worden uitgesloten van de maatschappij.
We mogen alleen van lucht en liefde leven. De regering wijst ook onterecht asielaanvragen af of verdraait de verhalen van asielzoekers om dit te kunnen doen. Onze redenen om naar Nederland te vluchten waren oprecht en we kunnen echt niet meer naar huis omdat de situatie daar dat niet toelaat. Wij willen hier dan ook demonstreren tegen de criminalisering van migranten zonder papieren en tegen de uitsluiting van migranten uit de derde wereld.

Wij zijn geen criminelen en hebben het recht deel uit te maken van de maatschappij. Wij hebben het recht om als mensen behandeld te worden. Wij zijn vrij en gelijkwaardig geboren, en eisen waardig behandeld te worden.
De groep ‘Vluchtelingen op Straat’ is in Utrecht opgericht in juli 2011. Wij hebben een demonstratie in Utrecht georganiseerd op 5 juli jl. om aandacht te vragen voor de mensenrechten van asielzoekers en andere migranten zonder papieren op straat. Wij hebben uw steun nodig bij de demonstratie in Den Haag op 27 september a.s. dus komt allen! Op deze manier kunnen we een sterke alliantie bouwen om de rechten van asielzoekers en migranten zonder papieren in Nederland te verdedigen.
vluchtelingenopstraat.blogspot.com

WIJ ZIJN MENSEN EN HEBBEN RECHT OP ONZE MENSENRECHTEN
WIJ WILLEN LEVENS VOOR ONSZELF EN ONZE FAMILIES OPBOUWEN!
WIJ HEBBEN UW STEUN NODIG! HET GEEFT ONS DE MOED OM VOOR ONZE
MENSENRECHTEN TE STRIJDEN!

vluchtelingenopstraat.blogspot.com

Dit bericht is geplaatst in Acties, Persberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *