Eindhovense gemeenteraad roept op tot verblijfsgunning Mauro Manuel

EINDHOVEN – De gemeenteraad in Eindhoven heeft minister Leers van Immigratie en Asiel opgeroepen om de 18-jarige Mauro Manuel een verblijfsvergunning te geven. Dat doet de raad in een brief aan de minister.
Als 10-jarig kind werd Mauro in zijn eentje op het vliegtuig gezet naar Nederland. Hier werd hij opgevangen door pleegouders. Nu dreigt de inwoner van Eindhoven terug te worden gestuurd naar zijn geboorteland Angola. Volgens de Eindhovense gemeenteraad is Mauro “een volwaardig burger in onze maatschappij” en moet hij een verblijfsvergunning krijgen.

Gemeenteraad is unaniem
“Om humanitaire redenen, los van politiek en overtuigingen, verzoeken wij u unaniem deze Eindhovenaar een kans op een mooi leven niet te ontnemen omwille van procedures en regels”, aldus de raad in een brief aan minister Leers.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *