Herdenking Laat Vluchtelingen Leven

Laat vluchtelingen Leven

Op woensdag 2 november vond in het gemeentehuis van Eindhoven een bijeenkomst plaats om de slachtoffers van het vreemdelingen-beleid te gedenken. Herdacht werden hen die in vreemdelingen-detentie zijn gestorven, hen die uit wanhoop zich zelf van het leven hebben beroofd en hen die door de uitzichtloosheid getraumatiseerd werden.

Er werd opgeroepen om stil te staan bij de betekenis van hun dood en uitzichtloosheid. De bijeenkomst werd georganiseerd door Vluchtelingen in de Knel en het Netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen. Het actiekoor ‘Het lopend Vuurtje’ verleende zijn medewerking.

Woord van welkom door Gerard van de Ven

Lees hier het Verhaal van Idras

Lees hier de voordracht van Willem-Jan van Wijk

 

Dit bericht is geplaatst in Acties, Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *