Dag van de uitsluiting. Wake 15 december

Op zaterdag 15 december wordt van 14.00 tot 15.00 uur op het 18 septemberplein te Eindhoven aandacht gevraagd voor de uitsluiting van asielzoekers zonder papieren.

De regering wil illegaliteit strafbaar stellen, ook als ze vluchteling zijn. Waarvan moeten zij de hoge boetes dan betalen? Werken, wonen of leven mogen ze niet.  Als ze niet meteen betalen volgt de gevangenis.

In vele gevallen lukt het ook de overheid niet om de vreemdeling het land uit te zetten. Daarom wordt deze asielzoeker – vaak na maanden detentie – geklinkerd, d.w.z. op straat gezet, zonder enige voorziening. Wordt  hij/zij opnieuw opgepakt, dan begint ‘het zinloze spel’ opnieuw. Zo kun je niet met mensen omgaan.

Daarom vraagt Vluchtelingen in de Knel en het Netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen  aandacht voor deze nodeloze criminalisering van mensen, die ook in spel wordt uitgebeeld. Actiekoor ‘Het Lopend Vuurtje’  ondersteunt de actie met liederen.

Kom en laat uw stem horen.

Zie ook: www.vluchtelingenindeknel.nl / www.humaanomgaanmetvluchtelingen.nl

Informatie: tel 040.2569517

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *