Schipholwake op Goede Vrijdag

Om te gedenken, te bezinnen en te veranderen is er op Goede Vrijdag 29 maart  een  wake bij het nieuwe Justitiële Complex Schiphol.  De wake wordt voorgegaan  door de  Franciscaanse Vredeswacht. De  Hoogstraatgemeenschap samen met de Kring organiseert een busreis hier naartoe, waardoor  Eindhovenaren maar ook mensen uit de regio aan deze wake mee kunnen doen. De wake op 29 maart maakt  deel uit  van  een groter geheel van wakes tijdens de lijdenstijd voor Pasen. 

Veel mensen zijn op zoek naar een andere invulling van Pasen en het lijdensverhaal. Men wil dit op een persoonlijke manier vorm geven en hiervoor eigen keuzes maken.

Velen trekken zich het lot  van vluchtelingen aan en schamen zich ervoor hoe de Nederlandse overheid met hen omgaat. Zij staan stil bij wat er in vreemdelingendetentie met onschuldige mensen gebeurt.

Deelname aan de wake is een uiting van solidariteit met de grensgevangenen. Tevens maken de deelnemers duidelijk dat zij grote vragen hebben bij het opsluiten van mensen die niets misdaan hebben. 150 jaar na de afschaffing van de slavernij is het de hoogste tijd om ook een eind te maken aan het illegaliseren, opjagen en opsluiten van deze gevluchte medemensen!

De waardering van de grensgevangenen voor deze wake is groot. Men heeft het gevoel dat er medemensen zijn die het voor hen opnemen waaruit men  moed put om verder te gaan.

De bustocht naar Amsterdam heeft tevens  het kenmerk van een persoonlijke ontmoeting van de deelnemers, er worden teksten voorgedragen en kaarten geschreven naar de grensgevangenen. Hierdoor hoopt men een steentje bij te dragen in de uiteindelijke verbetering van hun lot.  De Hoogstraatgemeenschap nodigt iedereen uit om zich aan te sluiten bij deze Goede Vrijdag wake.

Opgave en vertrek

De bus vertrekt om 12.00 uur vanaf Hoogstraat 301 A te Eindhoven. Vanaf 11.15 uur wordt aan degenen die meegaan een kop soep en een boterham aangeboden. Mensen die moeilijk kunnen staan, wordt aangeraden een stoeltje mee  te nemen. De wake  in Amsterdam is van 14.00 tot 15.00 uur. Terugkomst in Eindhoven tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen € 15,– per persoon.

Opgeven (tot 25 maart) bij de Hoogstraatgemeenschap: tel 040-2525609 of  per email: info@hoogstraatgemeenschap.nl.

Dit bericht is geplaatst in Acties, Actueel, Persberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *