Opvang en begeleiding aanvragen

Ik heb opvang nodig

Afgewezen vluchtelingen in Nederland die geen recht (meer) hebben op overheidsvoorzieningen kunnen een opvangaanvraag doen bij Vluchtelingen in de Knel.
Bij de opvangaanvraag bestuderen wij onder meer de kansen voor succesvolle juridische begeleiding. Wilt u ons om opvang en begeleiding vragen? Hier vindt u meer informatie.

Ik heb juridische begeleiding nodig

Afgewezen vluchtelingen die reeds in centrumgemeente Eindhoven woonachtig zijn en juridische begeleiding willen, kunnen hun juridische vragen aan ons voorleggen. Wij gaan dan kijken of er volgens ons mogelijkheden zijn om juridisch te begeleiden of advies te geven. Het kan hierbij gaan om de voorbereiding van een asielaanvraag, maar ook om gezinsprocedures en zaken als erkenning en gezag. Heeft u juridische begeleiding nodig? Hier vindt u meer informatie.

Ik heb medische hulp nodig

Afgewezen vluchtelingen en ongedocumenteerde migranten kunnen zich vanwege hun verblijfsrechtelijke positie in Nederland niet verzekeren tegen ziektekosten. Omdat zij ook geen inkomsten mogen vergaren, zijn ze financieel niet daadkrachtig om zelf de nodige medische zorg te betalen. Vluchtelingen in de Knel bemiddelt voor haar cliënten zodat zij toch de medisch noodzakelijke zorg kunnen krijgen waar ze volgens de Nederlandse wet recht op hebben.

Medische bemiddeling kunnen wij alleen uitvoeren voor afgewezen vluchtelingen die bij ons ingeschreven staan als cliënt en woonachtig zijn in de centrumgemeente Eindhoven. Afgewezen vluchtelingen, hulp- en zorgverleners van buiten onze regio kunnen wij wel helpen met advies en/of doorverwijzen naar organisaties in de eigen regio. Heeft u medische hulp nodig? Hier vindt u meer informatie en advies.

Ik heb hulp nodig bij het doen van aangifte tegen een misdrijf