Vrijwilligers

De activiteiten van de stichting worden door een groot deel door vrijwilligers uitgevoerd.
In 2015 hebben we bijna 80 vrijwilligers die zich op verschillende vlakken inzetten.

Wij hebben bijna altijd plek voor nieuwe vrijwilligers. Meer informatie vind je hier.

Receptie
De receptie doet de eerste ontvangst van cliënten en neemt de telefoon aan. Daarnaast doen zij voor bij de stichting bekende cliënten de medische bemiddeling zelfstandig. Het team receptie bestaat uit 10 vrijwilligers.

Nederlandse les
Een team van 5 vrijwilligers geeft individueel of per tweetallen les aan cliënten die hiervoor in aanmerking komen.

Huizenbeheer
Het team huizenbeheer bestaat uit 6-7 vrijwilligers, en zij begeleiden cliënten naar onze noodopvang plekken, zorgen dat de noodopvang klaar is voor de opvang van nieuwe mensen,

IT
Een IT vrijwilliger houdt alles veilig en weet onze systemen steeds te verbeteren.

Psychische gezondheid
Er is een team van 7 vrijwilligers die zich inzet voor de psychische gezondheid van cliënten en/of medewerkers/vrijwilligers. In de tijd dat een cliënt op de wachtlijst staat voor een reguliere GGZ behandeling, kan deze gezien en soms behandeld worden door onze vrijwillige psycholoog, beeldend therapeut of maatschappelijk werkers.

Dagbesteding
Er staat een team van zo’n 10 vrijwilligers klaar om de begeleiding verder op te pakken voor dagbesteding. Denk hierbij aan een moestuin die met cliënten samen opgezet wordt en een dagdeel creatieve dagbesteding binnen de veiligheid van de stichting, maar ook aan contacten met externe partijen op de dagbesteding in Eindhoven in kaart te brengen en toegankelijk te maken voor de (afgewezen) vluchteling.

Sociaal-juridische cliëntbegeleiding
We hebben een team van 2-3 vrijwilligers die sociaal-juridische cliëntbegeleiding doen. Zij ondersteunen het kernteam met de juridische  begeleidingstrajecten.

Opvangaanvragen (juridische dossiers bestuderen)
Er is een team van 6-7 vrijwilligers intake voor alle opvangaanvragen en nieuwe cliënten, om een zorgvuldige en grondige bestudering van het dossier mogelijk te maken en te bezien of Vluchtelingen in de Knel kan helpen.

Voorlichting en PR
Ook is een team van zo’n 10 vrijwilligers dat ondersteunt op gebied voorlichting, zowel op locatie als digitaal.

Financieel
En een team van 6-8 vrijwilligers dat ondersteunende taken doet op het financiële gebied: uitbetalen van leefgelden aan cliënten, boekhouding en administratie taken.

Oproepbaar 
Daarnaast is een grote groep vrijwilligers beschikbaar die op oproepbasis zijn om cliënten te begeleiden wanneer nodig naar ziekenhuizen, rechtbanken of moeilijke gesprekken met overheidsinstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *