Kernteam

Wat doet het kernteam?

Het kernteam is onder meer verantwoordelijk voor de sociaal-juridische trajecten die met afgewezen vluchtelingen worden ingezet. Het kernteam communiceert met ontzettend veel personen en organisaties die bij de doelgroep betrokken zijn, zoals advocaten, medische behandelaars, de IND, het COA, diverse NGO’s en ga zo maar door. Ook zijn zij het aanspreekpunt voor de dagelijkse cliënt-gerichte vragen van vrijwilligers.

Wat is de professionele achtergrond van het kernteam?

Het kernteam bestaat momenteel uit zeven deskundige betaalde krachten met uiteenlopende academische en sociale achtergronden, specialismen en jarenlange ervaring op het gebied van sociale en juridische begeleiding. Zo hebben we bijvoorbeeld juristen, een antropoloog, een sociaal-maatschappelijk werker, een historicus en een arabist. Door middel van bijscholing houdt het team haar juridische kennis actueel. Binnen het team is veel juridische kennis en kennis over verschillende (niet-)westerse talen en culturen aanwezig.

Leiding van het kernteam

Binnen het kernteam vervullen de collegiaal leidinggevenden van het CLT (collegiaal leidinggevend team) een bestuurlijke- en operationeel leidinggevende rol. Het CLT is verantwoordelijk voor ontwikkeling van de organisatie, kwaliteitszorg en samenwerking. Ze formuleert het beleid, stelt het jaarverslag op en is verantwoordelijk voor een plan voor fondsenwerving en subsidie en externe vertegenwoordiging. Het CLT vervult een werkgeversrol voor vrijwilligers en betaalde medewerkers.

De CLT leden besteden ongeveer 50% van hun tijd als kernteamlid aan het sociaal-juridisch begeleiden van cliënten en cliëntgerichte vragen van vrijwilligers.

Team toekomstoriëntatie

Naast het Kernteam hebben we twee betaalde medewerkers, namelijk Rieneke de Man en Babah Tarawally die op projectbasis bezig zijn met de organisatie van toekomstoriëntatie-trainingen voor onze cliënten. Meer informatie over de toekomstoriëntatie-trainingen vindt u bij onze projecten.

Het kernteam bestaat uit:

Anoeshka Gehring
Functie: Collegiaal leidinggevende (CLT)

Lenie Scholten
Functie: Collegiaal leidinggevende (CLT)

Veronika Pisorn
Functie: Collegiaal leidinggevende (CLT)

Dianne Horsting
Functie: Sociaal-juridisch begeleider

Renée Brouwer
Functie: Sociaal-juridisch begeleider

Jason Keizer
Functie: Sociaal-juridisch begeleider

Anouk Willemsen
Functie: Sociaal-juridisch begeleider