Teken de petitie: Stop gedwongen terugkeer naar onveilig Afghanistan!

De afgelopen maanden ontvangt Vluchtelingen in de Knel veel hulpvragen van afgewezen Afghaanse vluchtelingen.

Hoewel de Nederlandse immigratiedienst IND hun asielrelaas vaak wel geloofwaardig acht, worden de risico’s bij terugkeer naar Afghanistan meestal niet erkend. De hoofdstad van Afghanistan, Kabul, zou voor de meeste Afghanen veilig genoeg zijn om zich te (her-)vestigen.

De politieke situatie in Afghanistan verslechtert voortdurend. Bommen, zelfmoordaanvallen, vervolging van religieuze, etnische en seksuele minderheden, gedwongen ronseling van kinderen en marteling zijn een dagelijkse realiteit.

Vluchtelingen in de Knel is dan ook van mening dat de Nederlandse overheid moet stoppen met het uitzetten van ‘uitgeprocedeerde’ asielzoekers naar Afghanistan en dat zij de asielaanvragen van Afghanen op een andere manier moeten beoordelen.

Vind jij dat ook? Teken dan de petitie van o.a. Amnesty en Vluchtelingenwerk Nederland: https://secure.amnesty.nl/petitie_afghanistan

(Foto: AP)

Dit bericht is geplaatst in Actueel met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *