Evenement Internationale Dag van de Vluchteling op 20 juni

In juni 2016 verklaarde de Verenigde Naties 20 juni als Internationale Dag van de Vluchteling. Het Van Abbemuseum heeft de afgelopen negen maanden intensief samengewerkt met Vluchtelingen in de Knel, een non-profit organisatie die opkomt voor de basisrechten van (afgewezen) vluchtelingen. Zij krijgen de kans om hun verhaal te vertellen in het museum. Op de Dag van de Vluchteling zullen vrijwilligers en cliënten het Van Abbemuseum voor een avond overnemen. De avond wordt gevuld met muziek, theater en discussie.

Daarnaast wordt de mini-tentoonstelling Photo Voices geopend, die te zien is in de Werksalon op de eerste verdieping van het collectiegebouw. Coördinatoren en fotografen van Vluchtelingen in de Knel organiseerden workshops met vluchtelingen om hen te helpen met het fotograferen van hun verhaal als ongedocumenteerden. Het doel van dit project is om een licht te werpen en het verhaal van deze mensen te vermenselijken, omdat ze vaak in het nieuws en de media verkeerd worden neergezet.

Het evenement is toegankelijk voor publiek; niet alleen voor mensen die zich met vluchtelingen identificeren. Iedereen is welkom!

PROGRAMMA

16:00 Introductie

16:30 Opening tentoonstelling Photo Voices

17:30 Theatervoorstelling door Gehring & Ketelaars Productions

18.30 Borrel met speciaal optreden door het Van Abbemuseumkoor

19:30 Afsluiting

RESERVEER JE GRATIS TICKETS HIER!

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *