Word donateur // Become donor

Dankzij de hulp van donateurs kan Vluchtelingen in de Knel haar werk blijven doen en kunnen we vluchtelingen helpen mens te blijven in veelal onmenselijke onzekerheid.

Stichting Vluchtelingen in de Knel is een ANBI-erkende goede doelen organisatie. Dit betekent dat uw (periodieke) gift aan onze stichting fiscaal aftrekbaar is.

Een periodieke schenking heeft grotere voordelen dan een gewone gift. Zo is een gewone gift alleen aftrekbaar als het bedrag tussen de 1 en 10 procent van uw verzamelinkomen beslaat. Bij een periodieke schenking gelden deze grenzen niet. Ook kunt u het bedrag bij een periodieke schenking verspreiden over meerdere jaren en kan uw fiscale voordeel oplopen tot 52 procent. Lees er hieronder meer over.

Eenmalige donatie

Maak uw donatie over op rekeningnummer NL 72 RABO 0170025306 ten name van Vluchtelingen in de Knel te Eindhoven. Om snel en gemakkelijk een donatie te doen kunt u ook hier de online donatiemodule gebruiken.

Periodieke gift

De kenmerken van periodiek schenken zijn:
– Uw fiscale voordeel kan oplopen tot 52 procent!
– Het is niet meer verplicht op de afspraken vast te leggen in een notariële akte; voortaan worden deze eenvoudig vastgelegd in een schenkingsovereenkomst ‘periodieke schenking in geld’.
– Schenking in de vorm van een jaarlijks gelijkblijvende donatie gedurende minimaal vijf jaar;
– U kunt ervoor kiezen om ook deze belastingbesparing te schenken;
– Er geldt geen minimum of maximum voor het bedrag dat u van uw inkomstenbelasting mag aftrekken.

Giftenaftrek berekenen

Hier kunt u uw giftenaftrek berekenen.
Meer informatie over periodieke giften vindt u hier.

Nalaten

Natuurlijk denkt u bij uw testament eerst aan uw dierbaren en verwanten. Maar als u het werk van Vluchtelingen in de Knel belangrijk vindt, kunt u óók voor vluchtelingen iets doen. Dat kan door Vluchtelingen in de Knel in uw testament op te nemen.

Contact met onze administratieve afdeling

Neem voor vragen over schenken of nalaten aan Vluchtelingen in de Knel gerust contact met ons op via info@vluchtelingenindeknel.nl of 040 256 95 17. We kunnen dan eventueel een persoonlijk gesprek met u inplannen.

Bedankt!

Als donateur van Vluchtelingen in de Knel houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten. Vier maal per jaar ontvangt u een nieuwsbrief. En tussentijds kunt u natuurlijk altijd deze website bezoeken om op de hoogte te blijven.

Bent u al donateur? Dan bedanken wij u enorm voor uw steun en vertrouwen. Misschien kent u mensen die ook donateur van Vluchtelingen in de Knel willen worden? In uw familie- of vriendenkring of netwerk? Dan hopen wij van harte dat u ze op het werk van Vluchtelingen in de Knel opmerkzaam maakt.