GESLOTEN vacature – juridisch medewerker

Deze vacature is vervuld

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen

Terugblik Dag van de Vluchteling bij het Van Abbe museum

We kijken terug op een geslaagde Dag van de Vluchteling bij het Van Abbe museum.

Lees hier het artikel dat het Eindhovens Dagblad schreef.

In English here.

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen

Kinderworkshop over staatloosheid bij het Van Abbe Museum

Wat is nationaliteit? Heeft iedereen er een? Wat als je geen nationaliteit hebt? Kom op avontuur met Neha, “Het Meisje dat Haar Land Verloor”, en ontdek staatloosheid en het erbij horen. We bespreken foto’s en tekeningen over staatloosheid en maken onze eigen kunst! Staatloosheid onthoudt kinderen van hun rechten (onderwijs, gezondheidszorg, reizen) en beïnvloedt hun gevoel van erbij horen. Lees Neha’s verhaal (kinderboek).

Kom dinsdag, 25 juni 2019, 15.30 – 17.00, (ENG/NL), Gratis! Door Vluchtelingen in de Knel & the Institute on statelessness and inclusion in het Van Abbemuseum. Kids welkom!

Registreer jezelf hier voor gratis tickets.

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen

Evenement Internationale Dag van de Vluchteling op 20 juni

In juni 2016 verklaarde de Verenigde Naties 20 juni als Internationale Dag van de Vluchteling. Het Van Abbemuseum heeft de afgelopen negen maanden intensief samengewerkt met Vluchtelingen in de Knel, een non-profit organisatie die opkomt voor de basisrechten van (afgewezen) vluchtelingen. Zij krijgen de kans om hun verhaal te vertellen in het museum. Op de Dag van de Vluchteling zullen vrijwilligers en cliënten het Van Abbemuseum voor een avond overnemen. De avond wordt gevuld met muziek, theater en discussie.

Daarnaast wordt de mini-tentoonstelling Photo Voices geopend, die te zien is in de Werksalon op de eerste verdieping van het collectiegebouw. Coördinatoren en fotografen van Vluchtelingen in de Knel organiseerden workshops met vluchtelingen om hen te helpen met het fotograferen van hun verhaal als ongedocumenteerden. Het doel van dit project is om een licht te werpen en het verhaal van deze mensen te vermenselijken, omdat ze vaak in het nieuws en de media verkeerd worden neergezet.

Het evenement is toegankelijk voor publiek; niet alleen voor mensen die zich met vluchtelingen identificeren. Iedereen is welkom!

PROGRAMMA

16:00 Introductie

16:30 Opening tentoonstelling Photo Voices

17:30 Theatervoorstelling door Gehring & Ketelaars Productions

18.30 Borrel met speciaal optreden door het Van Abbemuseumkoor

19:30 Afsluiting

RESERVEER JE GRATIS TICKETS HIER!

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen

Wat is staatloosheid? Lees onze externe nieuwsbrief (Also in English)

Lees hier onze externe nieuwsbrief over staatloosheid.
Wil je de externe nieuwsbrief automatisch ieder kwartaal ontvangen?
Stuur dan een berichtje naar communicatie@vluchtelingenindeknel.nl.

You can read about statelessness in our external newsletter.
You can find it here, or register for the external newsletter via communicatie@vluchtelingenindeknel.nl.

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen

(Gesloten) Drie nieuwe vacatures bij Vluchtelingen in de Knel!

(GESLOTEN)

Om ons team uit te breiden en aan te vullen zijn we op zoek naar 3 nieuwe medewerkers.

We zoeken iemand voor de functie van ‘aanspreekpunt’ tijdens het spreekuur. Je bent binnen deze functie het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en cliënten. Het is een diverse functie waarbij je met een veelheid aan verschillende vragen te maken krijgt! De vacature tekst vind je: vacature aanspreekpunt.

Daarnaast zoeken we twee mensen voor de functie van sociaal-juridisch begeleider. Binnen deze functie bied je intensieve sociaal-juridische begeleiding aan afgewezen vluchtelingen zodat zij kunnen werken aan een duurzaam toekomstperspectief in Nederland, het land van herkomst of een derde land. Dat betekent dat je op creatieve en strategische wijze de belangen van je cliënt behartigt. De vacature tekst vind je hier: vacature sociaal-juridisch begeleider.

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen

Experimental Documentary @ TAC Eindhoven

Entrance Free!
Thursday & Friday 16.00 – 21.00
Saturday & Sunday 13.00 – 21.00

When he was nine, Shahib Sidow fled from Somalia’s civil war to the Netherlands. After twenty years without legal status, Shahib tells about his adventures. His friend Marie van Vollenhoven frames the story in a white space that continuously transforms and animates. The film tells and restores the feeling of lost time and doubts the robustness of good intentions, both in friendship and in bureaucracy.

Marie van Vollenhoven (Amsterdam 1983) lives and works in Maastricht, the Netherlands, as an independent artist. She makes multimedia theatre and is lecturer in the interdisciplinary art and design & technology department.

In her spatial installation, Marie van Vollenhoven will be painting murals directly on the walls of TAC.
Bit by bit the walls Marie will be transforming the white space filling it with stories. Come by to see her installation!
The experimental documentary ‘Paper Land’ (Papieren Land)
will be screened in the installation on:
Thursday 29th november at 19:30
Friday 30rd of november at 19:30
Saturday1st of december at  16:00

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen

Medische vergunning voor één van onze cliënten!

Eén van onze cliënten die eerder artikel 64 toegewezen kreeg (uitstel van vertrek op medische gronden) heeft nu een medische vergunning voor een jaar gekregen.

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen

Twee Afghaanse cliënten krijgen een asielvergunning!

Dubbel goed nieuws voor twee Afghaanse cliënten!

Een Afghaanse tolk die vorig jaar SUPER onterecht een negatieve beslissing kreeg van de IND heeft onlangs alsnog (met dezelfde bewijsstukken) een asielvergunning in Duitsland gekregen!

Een andere Afghaanse jongeman heeft na intensieve begeleiding van Vluchtelingen in de Knel ook een asielvergunning gekregen. Hij kwam stralend op kantoor.

Geplaatst in Actueel | Één reactie

(GESLOTEN) Vacature voor betaalde baan bij Vluchtelingen in de Knel: Sociaal begeleider binnen het project ‘Individuele Toekomstoriëntatie’ (32 uur p/w)

DE REACTIETERMIJN VOOR DEZE VACATURE IS INMIDDELS VERSTREKEN.
BEDANKT VOOR DE GETOONDE INTERESSE!

We zijn op zoek naar een sociaal begeleider (m/v) binnen het project ‘Individuele Toekomstoriëntatie’ voor 32 uur per week, vanaf 2 januari 2019. Sollicitaties dienen uiterlijk op 30 november binnen te zijn! De functieomschrijving, -eisen en meer informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier.

Geplaatst in Actueel | Een reactie plaatsen